İlimizde uygulanmakta olan 1.ve 2. Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesinde hayvanları ve işletmelerin denetimi ve kayıtların kontrolü için  inceleme ve denetimleri yapılıyor. Denetlemelerde Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Halk Elinde Islah Projesi Lideri Sayın Doç.Dr. Serkan ERAT ve Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M.Kürşat ULUSOY ve Proje Teknik Personelleri ile denetimleri  gerçekleştirmişlerdir.

 2.HALK ELİNDE IS PROJE TOPLANTISI YAPILDI.
TOPLANTIDA 2.PROJE HAKKINDA ÜYELER BİLGİLENDİRİLİP VERİLERİN DAHA DÜZGÜN ALINMASI İÇİN SON TEKNOLOJİ OLARAK KUZU TARTIM CİHAZLARININ PROJEDEKİ ÜYELERE  DAĞITIMI YAPILDI.TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN TOPLANTIDA ÜYELERİN SORUNLARI,İSTEKLERİ,HAYVANCILIĞIN SON DURUMU DEĞERLENDİRİLİP BİLGİLER VERİLDİ.BİRLİK BAŞKANIMIZ MEHMET KÜRŞAT ULUSOY KIRIKKALE BİRLİK OLARAK HER ZAMAN  YETİŞTİRİCİLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN KOLAY İMKANLARI KENDİLERİNE SUNDUKLARINI SÖYLEDİ.      

         BİRLİK BAŞKANI MEHMET KÜRŞAT ULUSOY

Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy, ‘Halk Elinde Islah’ projesinin faaliyete girdiğini söyledi.

8 ilçe ve köylerinde 6 bin 300 baş hayvanın seçilip projeye dahil edildiğini söyleyen Başkan Ulusoy, projeye giren 52 yetiştiricinin proje paralarının yetiştiricilere ödendiğini açıkladı.

PROJE 5 YIL SÜRECEK

Bu yıl halk elinde ıslah projesinde yetiştiricilere ödenen meblağının 187 bin TL olduğunu söyleyen Başkan Ulusoy, bu projedeki amacın hayvan kalitesini artırıp yaygın hale getirip, Akkaraman ırkının çoğalmasını sağlamak, yetiştiricinin bilinçlenmesinde önemli bir unsur olduğunu belirtti. Bu projenin 5 yıl süreceğini dile getiren Ulusoy, çalışmaların takip edilerek doğum yapan anaç koyun ve kuzusunu verimle hale getirerek yetiştiricilikte çığır açacaklarını söyledi.

KOÇ DAĞITIMI YAPACAĞIZ

Projenin birlik üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Birlik Başkanı Ulusoy, Kırıkkale’nin hayvancılık konusunda daha iyi bir seviyeye gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, “Önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da koç dağıtımının yapılacağını ve üyelerin  istekleri doğrultusunda koç seçimi yaparak hayvancılığın daha iyi gelişmesi ve daha üstün hayvan ırklarını getirerek ilimizi hayvancılıkta en iyi seviyeye getireceğiz” diye konuştu.

15 TL DESTEK

2012 yılında koyun ve keçi destek paralarının arttığını belirten Ulusoy, 2012 yılında destek başı 15 TL‘den ödeneceğini aynı zamanda kuzulara aşı desteği olan 4 TL ödeneceğini açıkladı.

Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy “Her zaman yetiştiricinin yanında olup onların dertlerini ve sorunları dinleyip elimizden geleni her zaman yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

  2013 yılı koç seçimi yapıldı.birliğimiz üyelerinden koç alacak olan yetiştiriciler belirlenip,koç alımı yapılacak olan  Sivas İli  Ulaş ilçesinde ,Ulaş Devlet Üretme Çiftliğine götürülerek  32 baş baba koç alımı yapılmıştır.Yetiştiriciler kura çekmeden  damızlık özelliklerini beğendikleri koçları kendileri seçmiştir.Koç dağıtımı  önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

 

 

© 2019 Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği. Tüm Hakları Saklıdır. Designed By Emre Kurtoğlu